01.04.2021 року консультантом КУ «ЦПР ПП ВМР» Л.Бондарчук в онлайн - режимі проведено міське методичне об’єднання професійної спільноти вихователів молодших дошкільних груп ЗДО за темою «Формування життєвої компетентності дітей молодшого дошкільного віку засобами кулінарної педагогіки», метою якого було розширити знання вихователів про кулінарну педагогіку як педагогічний інструмент, поділитися досвідом КЗ «ДНЗ №1 ВМР» її впровадження в освітню діяльність закладу.
До заходу долучились - вихователі-методисти КЗ «ДНЗ №1 ВМР» Коваль Г.І.; керівник ММО, вихователь-методист КЗ «ДНЗ №47 ВМР» Іщенко Г.М.; вихователь КЗ «ДНЗ №1 ВМР» Гончарук Т.М.
Бондарчук Л.В. у своєму виступі акцентувала увагу на необхідності застосування компетентнісного підходу в роботі з сучасними дошкільниками та формуванні їхніх гнучких навичок (soft skills), розкрила поняття «компетентність» та «компетенції» дітей дошкільного віку.
Вихователь-методист КЗ «ДНЗ №1 ВМР» Коваль Г.І. ознайомила учасників з досвідом впровадження кулінарної педагогіки в освітню діяльність закладу, впливом кулінарних занять на всебічний розвиток дитини та формування її життєвої компетентності.
Вихователь КЗ «ДНЗ №1 ВМР», керівник гуртка Гончарук Т.М. розповіла про особливості організації та функціонування кулінарного гуртка в закладі дошкільної освіти.
Керівник ММО Іщенко Г.М. провела аналіз причин необхідності включення дітей дошкільного віку в процес приготування страв. Вихователі молодших груп включилися в активне обговорення проблемних запитань впровадження кулінарної педагогіки в освітню діяльність закладів.
Учасники методичного об'єднання мали можливість переглянути заняття кулінарного гуртка «Корисні цукерки» з режимом доступу: та високо оцінили роботу КЗ «ДНЗ №1 ВМР» по впровадженню кулінарної педагогіки, відмітили актуальність та змістовність виступів.
Матеріали заходу розміщені на сайті КУ «ЦПР ПП ВМР» (Сторінка «Професійні спільноти. Дошкільна освіта. Вихователі молодших груп ЗДО).